U wacht natuurlijk al met smart op de recepten voor u meegebracht van vakantie, vandaag krijgt u
Norfolk Bokkingen met Roerei
Norfolk Bokkingen met RoereiVoor 4 personen
4 bokkingen
90 gram zachte boter
2 eetlepels melk
8 eieren
Zout en zwarte peper
4 sneetjes geroosterd brood
Doe voldoende water in een diepe koekenpan zodat de bokkingen net onder kunnen staan en breng aan de kook. Doe dan de bokkingen in de pan en breng weer aan de kook. Dek af en laat 10-12 minuten sudderen. Giet de bokkingen, laat afkoelen en verwijder het vel en de graten en pureer het vruchtvlees. Goed doorroeren met twee derde van de boter en breng lichtjes op smaak met zwarte peper. Smelt de resterende een derde van de boter in een steelpan. Klop de melk en eieren, kruiden naar smaak en de gesmolten boter toe te voegen, roeren tot het eimengsel is licht gestold is. Spreidt het bokkingmengsel op de sneetjes brood en top met het roerei. Als alternatief kunnen de bokkingen heel worden gegrild totdat het vel krokant is, en vervolgens serveren met het roerei. Als bokkingen niet beschikbaar zijn is gerookte makreel een goed alternatief. Voor 4 personen
En dit is het originele recept:
Norfolk Bloaters with scrambled eggs
Serves 4
4 bloaters 3 oz. butter, softened
2 tablespoons milk
8 eggs
Salt and Black pepper
4 slices toast
Put sufficient water into a deep frying pan as will cover the bloaters and bring to the boil. Place the bloaters in the pan and bring back to the boil. Cover and simmer for 10-12 minutes. Drain the bloaters, allow to cool, then remove the skin and bones and mash the flesh. Combine well with 2 oz. of the butter and season lightly with black pepper. Melt the remaining 1 oz. of the butter in a saucepan. Beat the milk and eggs together, seasoning to taste and add to the melted butter, stirring until the egg mixture is lightly scrambled. Spread the bloater mixture on the slices of toast and top with the scrambled egg. Alternatively, the bloaters can be grilled whole, until the skin is crisp, and then serves with the scrambled eggs. If bloaters are unavailable, smoked mackerel makes a good alternative. Serves 4.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten