dinsdag 18 mei 2010

Recept Kokkelsoep


Voor u meegebracht van vakantie, een stevig New England Kokkelsoepje uit Newport Rhode Island.
Voor uw gemak al vast een snelle variant van het recept voor de in magnetron:

New England Clam Chowder uit de magnetron
Chowders is een verzamelnaam voor tweekleppige schelpen die in Noord-Amerika door de gezinnen worden gezocht bij laagwater. In dit recept kunnen Zeeuwse kokkels worden gebruikt, die als 'vogole' in vis- en delicatessenzaken te krijgen is. Voor 6-8 personen.

Ingrediƫnten:
125 g dobbeltjes mager rookspek
3 gesnipperde uien
6 aardappels in dobbeltjes
5 dl koud water
500 g kokkels met hun vocht
½ dl slagroom
tijm, zout, peper
zachte boter
paprikapoeder
crackers

Bereidingswijze:
Doe het spek in een schaal van 21/2-3 l, dek losjes af met keukenpapier en zet 5 minuten in de magnetron op 650 watt. Doe aardappelen, water en kokkelnat erbij, zet deksel erop en zet 15 minuten op 650 watt.
Giet de slagroom in een andere kom, zet onafgedekt 4 minuten op 650 watt. Roer door het spekmengsel. Doe de kokkels erbij en zet onafgedekt 3 minuten op 650 watt. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Schep in voorverwarmde kommen, garneer met een beetje zachte boter en paprikapoeder en serveer met crackers.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: