maandag 26 juli 2010

Visschotel uit Vlieland


Voor u meegebracht van ons vakantie-eiland:
Visschotel uit Vlieland
1 kilo geschilde aardappelen
1 bos lente uitjes
zout, peper
3 eetl gemengde kruiden (peterselie, dille, kervel)
½ dl witte wijn
1 bekertje slankroom (2 dl)
4 dunne kabeljauw of tongfilets ± 125 gr
zout en peper
½ plakje gerookte zalm
1 takje dille
150 gr gekookte mosselen
2 eetl citroensap

De oven voorverwarmen op 175 graden. Een kilo geschilde aardappels in dunne plakjes snijden.
Een bos lenteuitjes in ringen snijden. De aardappelplakjes in een beboterde ovenschaal leggen en elke laag bestrooien met zout, peper, de lente-ui en 3 eetl gemengde kruiden (peterselie dille, kervel). Door ½ dl witte wijn 1 bekertje slankroom (2 dl) kloppen en over de schotel schenken. De schotel afdekken met folie en ± 30 minuten bakken. Intussen 4 dunne kabeljauw- of tongfilets van ± 125 gr met zout en peper bestrooien en beleggen met elk een ½ plakje gerookte zalm en 1 takje verse dille. De filets oprollen en met prikkers vaststeken.
De vis en 150 gr gekookte mosselen op de aardappelplakjes leggen en besprenkelen met 2 eetl citroensap. Weer afdekken met folie en nog eens 15 minuten bakken tot de aardappels gaar zijn.

Geen opmerkingen: